Yüz Germe Ameliyatları
Hangi durumlarda klasik yüz germe ameliyatına ihtiyaç duyulur?
Endoskopik yüz gençleştirme ameliyatları alın göz çevresi ve yanak bölgesinde etkili olmasına karşın, dudak kenarlarından aşağıya doğru olan sarkmalar, çene hattının gevşemesi ve sarkması ve boyun bölgesinde istenen etkiyi göstermez. Eğer alt yüz bölgesinde de hem cilt hem de cilt altı destek dokusuna ait sarkmalar varsa özellikle orta yüz cerrahisine ilaveten alt yüz ve boyun bölgesi için klasik yüz germe ameliyatı eklenmelidir.
Yüz germe ameliyatında iz kalır mı?
Klasik teknikle yapılan yüz germe ameliyatlarında izler kulak arkasına saklanır. Özellikle boyuna yönelik işlem de yapılacaksa kulak arkası kesi saç çizgisine paralel olarak uzatılabilir. Çok dikkatle bakıldığında bu bölgede hafif bir iz görülebilir. Ancak günlük yaşamdaki sosyal iletişim mesafesinden bu izler belli olmaz.
Nasıl yapılır?
Yüz ve boyun germe ameliyatlarında asıl amaç cilt, cilt altı dokusu ve gerekiyorsa kasların gerginleştirilip daha genç bir görünüm kazandırmak ve bu etkiyi uzun süre kaybetmemektir. Sadece cildin gerildiği tekniklerde cilt altı destek dokusu taşıyıcı etkisini göstermeyeceğinden ameliyatın etkisi de kısa süreli olacaktır. Bu nedenle uzun vadeli iyi sonuç alınan yüz germe ve boyun germe ameliyatlarında cilt altındaki destek doku ve kas dokusu birlikte hareket ettirilmelidir. Böylece ciltteki yarada gerilme de olmayacağından kesi yerlerinde iz kalmayacaktır. Yaşlanma sürecinde dokuların hacim kaybetmesi nedeniyle eksik olan hacmin kazandırılmasına yardımcı olarak yağ enjeksiyonları ile doku nakli de ameliyat sırasında eklenebilir.
İyileşme süreci
Ameliyattan sonra 2 gün hastanede yatış gerekebilir. Ameliyat bölgesine gerekirse yerleştirdiğimiz drenler 2. ya da 3. Günde alınacaktır. Ameliyattan sonraki 10. Gün tüm sargı ve bantlardan kurtulursunuz. Günlük rutininize dönmeniz 20 gün kadar sürer. Amaç yüz ve boyun bölgesinde 8-10 yaş genç ve doğal bir görünüm sağlamaktır. Bu hedefe ulaşmak için ameliyat sonrasında 3-6 ay beklemek gerekir.