Botox ve dolgu uygulamaları yüzdeki kırışıklıklar ve yaşlanmanın beraberinde getirdiği derin olukların yok edilmesinde kullandığımız ameliyatsız yöntemlerdir. Tek başlarına uygulanabileceği gibi birlikte uygulama yapıldığında çok daha etkili olmaktadırlar.

Botox nedir?

Halk arasında bilindiğinin aksine yılan zehiri değildir. Botulinum bakterisinden elde edilen bir toksindir. Tıpta bakteriler ilaç üretiminde sıklıkla kullanılmaktadır. En sık bilinen antibiyotik olan penisilinde aslında bakterilerin ürettiği bir ilaçtır.

Botox nasıl etki eder?

Uygulandığı bölgedeki kas grubunun kasılmasını engelleyerek gevşetir. Bu etki sayesinde cilt altındaki kırışıklığa neden olan kaslar gevşeyerek daha pürüzsüz bir görünüm ortaya çıkar.

Botoxun etkisi ne kadar devam eder?

Enjeksiyon yapıldıktan 48 saat sonra etki ortaya çıkmaya başlar ve bir hafta sonunda tam olarak kendini gösterir. Kişiden kişiye değişebilmesine karşın etki ortalama 4 ay devam eder. Botoxun etkisi kalıcı değildir. Uygulama 4-5 aylık aralıklarla tekrarlanmalıdır. Düzenli uygulamalar devam ettiğinde enjeksiyonların aralıkları uzayacaktır.

Botoxun yan etkisi var mı?

Botoxun bilinen bir yan etkisi tespit edilmemiştir. Tıpta 40 yılı aşkın bir süredir kullanılan bir ilaç olduğundan güvenle kullanılmaktadır.

Hangi dolguları kullanıyoruz?

Alerji riski olmaması ve daha emniyetli olması nedeniyle geçici dolgu malzemelerini tercih etmekteyiz. En sık Hyaluronik asit ve Kalsiyum hidroksiapatit içerikli dolguları kullanmaktayız.
Geçici dolguların etkisi ne kadar sürer?
Uygulanan bölgeye ve kişiden kişiye değişebilmekle birlikte genellikle bir yıla kadar etkileri devam eder. Düzenli olarak uygulamanın devam etmesi durumunda zaman içinde uygulama bölgesinde etki kalıcı olabilmektedir.

Hangi bölgelere dolgu kullanıyoruz?

Sıklıkla yüzde gölgelenmelere yol açan oluk ya da derin kırışıklıkları yok etmek için dolgu kullanıyoruz. Burun dudak oluğu, dudak kenarları ile çene arasındaki oluklar en sık uygulama alanlarıdır. Kaş arasındaki derin oluklar ve alın bölgesi de dolguların başarıyla kullanıldığı bölgelerdir.

Geçici dolguların avantajları nelerdir?

Uygulama için ameliyathane koşuluna ihtiyaç yoktur. Uygulama son derece kolay ve kısa sürelidir. Etki beğenilmediğinde kalıcı olmadığından risk oluşturmaz. Yan etkileri yok denecek kadar azdır.

Botox ve dolgu uygulamaları ağrılı mıdır?

Her iki uygulama da ofis şartlarında yapılabilen çok ağrıya yol açmayan yöntemlerdir. Dolgu uygulaması sırasında botoxa kıyasla biraz daha fazla ağrı hissedilebileceğinden ağrı eşiği düşük hastalarda uyuşturucu kremler ya da enjeksiyonlar yapılabilmektedir.

Bu Videolar ilginizi Çekebilir